Rólam

Rövid történetem

A varázslat és az illúzió kisgyerek korom óta szerves része az életemnek. Szüleim jóvoltából a tv-ben vetített David Copperfield showk fel lettek véve videokazettákra, amiket szinte hetente egyszer végignéztem. A kezdőlökést végül az első bűvészdobozom hozta el, ami – akkor még nem is sejtettem -, az egész életemet a bűvészet irányába terelte.

Jelenleg több, mint egy évtizede hivatásos bűvészként élek, a Nemzetközi Bűvészek Szövetség (I.B.M.) és az Amerikai Bűvészek Szövetsége (S.A.M.) tagjaként. 2012-ben létrehoztam Magyarország első Bűvész Színházát, ahol hetente változatos programokkal várjuk a varázslatra éhező nézőket, illetve Bűvész Iskolámban tanulni is lehet ezt az ősi művészetet. Online Bűvészboltomban nem csak a szükséges kellékeket lehet beszerezni, de itthon elsőként nálunk lehet elérni és becsatlakozni az At The Table online kurzusokba, ahol nemzetközileg elismert híres bűvészek oktatnak élőben!

Akiket eddig elvarázsoltam, vagy ahol láthattál

A teljesség igénye nélkül…

A jövő

A jövőt még mi bűvészek sem láthatjuk előre, de továbbra is célom, hogy minél több ember életébe csempésszek egy kis varázslatot, amitől egy kicsit ki tudnak lépni a hétköznapok szürkeségéből. Bűvész Színházunkat is szeretnénk fejleszteni, még több érdekes és megdöbbentő műsort színpadra állítva. Természetesen elérendő álmaim listáján még sok érdekes dolog található, de ez legyen egyenlőre meglepetés. :)

Mit is tudok nyújtani

Repertoárom fő számai a kártya- és mikrótrükkök, amiket hétköznapi tárgyak, érmék és egyéb kisebb kellékek segítségével mutatok be, valamint a mentalizmus, amiben a gondolatolvasás misztikus világába vezetem be nézőimet.

Referenciáim között megtalálhatóak magánszemélyek éppúgy, mint cégek, hotelek, színházak és nagyvállalatok – ahogy azt weblapom főoldalán is láthattad, akik sokszor nem csak műsorszolgáltatás miatt keresnek meg, hanem mert olyan megoldást keresnek, amiben a bűvészet tud segítségükre lenni. Ilyen példa lehet, egy speciális effekt létrehozása egy előadásban, reklám- vagy filmforgatáson, különleges tréningek tartása, ahol az emberi természetről és viselkedésről mesélek, hiszen egy bűvésznek félig előadóművész, félig pszichológus is egyben, hiszen mesterien kell használnunk a figyelemelterelés technikáját, sok más emberi tulajdonság mellett.

Ahogyan én gondolom…

A bűvészkedés nem csupán a kártyatrükkökről szól, ezt a művészetet is lehet komolyan művelni.

Sok tantárgy esetében fontos, hogy a tanár diákjaival szemben türelmet mutasson. Ez a bűvészet oktatásánál elengedhetetlen, hiszen a kézügyességet igénylő trükkök és az elme fejlesztése nem kétperces munka!

Sokan még ma is (ki tudja miért?!), azt hiszik, hogy a bűvészkedés csupán a kártyatrükkökről szól és arról, hogy valaki képes elővarázsolni egy nyulat a cilinderből. Valóban, aki hobbi szinten űzi a bűvészkedést, annak tényleg nem jelent többet, mint rokonait, ismerőseit szórakoztatni néhány trükkel.

Viszont, ha valaki hivatásos bűvésztől tanul (akár hobbi szinten), az máris sokkal többet kap, mint pár trükköt, amit a boltokban kapható bűvészkönyvekből és bűvészdobozokból magától megtanulhat. Én is így kezdtem és rögtön éreztem a különbséget, miután Mesteremnél elkezdtem tanulni a bűvészetet, évekkel ezelőtt.

A bűvészkedés és illúziókeltés hatalma mellé olyan adottságokat is kaptam, mint például a színészkedés. Hiszen mik vagyunk mi bűvészek? Színészek, akik a színpadon eljátsszák a varázsló, a mágus szerepét. Meg kellett tanulnom több száz fős közönség előtt beszélni és mozogni, egy szóval, a színpadon élni! Ismernünk kell az emberi természet apró titkait, hogy minél jobban el tudjuk sajátítani a figyelemelterelés művészetét.

Gyakran kevés az, ha a kezünk gyorsabb, mint a minket figyelő szempárok. Sok-sok módszert kell egy bűvésznek elsajátítani, még hobbi szinten is, hogy érdemes legyen a közönsége elé lépni és ehhez egy Mester kell. És egy jó Mester megfizethetetlen kincs!

A saját Bűvész Színházam

Miért akartam létrehozni a Bűvész Színházat? Azért, mert eddig ilyen nem volt? Ez túl egyszerű válasz lenne és nem is fedi a valóságot. Amikor eldöntöttük, hogy a bűvészetnek egy saját kis szentélyt hozunk létre, nem az az ötlet vezérelt minket, hogy eddig itthon ilyen még nem létezett, hanem a bűvészet iránti szenvedélyünk. Mi tagadás, amikor annak idején komolyabban elkezdtünk érdeklődni a bűvészet iránt – ennek már több, mint 10 éve -, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire magába fog szippantani minket ez az ősi és csodálatos művészeti ág. Így gondoltuk, hogy ezt a varázslatos érzést, amit – miután közelebbről megismertük a bűvészetet – átéltünk, meg kell osztanunk másokkal is, hiszen a varázslat mindenkié.

Miért akartunk Bűvész Színházat nyitni? Hát mi lehetne jobb hely ahhoz, hogy megismertessük hazánk lakóival a bűvészet ősi művészetének szépségét? 2012-ben meg is nyitottuk első Színházunkat Budapest szívében, 2014-ben pedig új és nagyobb helyre költözve, még több változatos bűvészprogrammal és eseménnyel várjuk az érdeklődőket, kis bűvészboltunkban kapható trükkökkel pedig bárki kipróbálhatja, hogy milyen is csodát tenni, ámulatba ejteni másokat.

Megengeded, hogy téged is elvarázsoljunk? :)

Küldetésem

Szeretnénk megismertetni az emberekkel a valódi bűvészetet, ami nem csak trükkökről és mások játékos megtévesztéséből áll, hanem igazi művészetről, színházról, emberi érzelmekről. Szeretnénk megmutatni a bűvészet komolyabbik oldalát, hogy miért választják több százan a világon ezt a művészeti ágat pályafutásként, mi van a gyerekkorunkban karácsonyra kapott bűvészdobozon túl.

© 2019. Damien White - Ynfoo Online Kft. - Minden jog fenntartva! - ÁSZF | Adatvédelem - Fotók: ©Polgár Katalin